Tibbaa en de wondere wereld der event-ticketing

Het kopen van kaartjes via telefoon of aan de kassa is haast verleden tijd dankzij de online oplossingen die er tegenwoordig zijn. Momenteel verwacht men dat de omzet van event-ticketing als industrie zal groeien tot een slordige €3,8 biljoen. We gaan even na wat de laatste cijfers zijn binnen deze industrie en welke spelers er volop actief zijn. Daarbij viel ons oog op een Belgische leverancier, genaamd Tibbaa.

stats

Bron: Pollstar, Live Nation, Billboard, Statistic Brain

De ticketing-industrie zat in slechte papieren 6 à 7 jaren geleden. Gelukkig vonden ze hun soelaas tot het internet, waardoor deze specifieke industrie de laatste 5 jaren alleen maar groei kende. Het maakte event-ticketing ook complexer, van traditionele papieren tickets tot scanbare mobiele alternatieven en alles daartussen.

Een heel belangrijke wenteling in deze industrie is niet zozeer de dragers, maar wel het analytische verhaal. Nog nooit heeft men zoveel data voor, tijdens en na (online) ticketverkoop in kaart kunnen brengen op een verstaanbare manier, en het is net dat wat organisatoren ook meer inzicht geeft in het gedrag van hun doelpubliek.

Internationale spelers

De grootste internationale speler inzake event-ticketing is ongetwijfeld Ticketmaster, en staat nog steviger in zijn schoenen sinds de fusie in 2010 met Live Nation en de overname van Sherpa in 2014. Zij krijgen vooral tegengewicht van organisaties als Eventbrite,Ticketfly en Tibbaa. Al zien anderen ook in hoe winstgevend de sector net is. Zo slokte de Amerikaanse online streamingdienst Pandora het eerder vernoemde Ticketfly op. Waarom dat net zo interessant is, licht de volgende chart toe:

Bron: Statista

En dan zijn er nog de immer enthousiaste en innoverende start-ups. Ons oog viel een tijd geleden al op GiggedIn. Dit Australisch platform is gebaseerd op crowdsourcing rondom live muziekevents. Het bedrijf haalde al verschillende investeringen op het afgelopen half jaar ($500k naar verluidt). Vooral GiggedIn Infinite gooit hoge ogen, fans krijgen hiermee onbeperkte toegang tot live events voor zo’n $35 per maand.

Meet Tibbaa

Tibbaa is een van de andere interessante spelers binnen de internationale markt van event-ticketing. De relatief jonge organisatie was dit jaar meteen al een van de 4 officiële ticketing-partners van Amsterdam Dance Event (ADE). Ook in Ibiza zijn ze de hofleverancier der (online) tickets voor clubs als Pacha en Ushuaïa. Verder maakt ookUDC met haar Dance Valley gebruik van het Tibbaa-platform.

Daarnaast is België een groeiende afzetmarkt voor Tibbaa, ze openden dit jaar hun eerste vestiging in ons land. Dat leverde hen al meteen wat samenwerkingen op met o.a.Link Festival, Floorfiller, Forty Five, Culture ClubSøndag, Edge Events, MIA’s, Le Cadran, Red Bull Elektropedia, Klank, Millimes, Wonderbos, Cirque Magique, Club Vaag, Donnerwetter,Push It, Hybrid, Random, Rise, Technoïd, We Are The Future en nog heel wat andere events.

usps

‘Reinventing Ticketing, by thinking differently’, een slogan die een weerspiegeling is van het centrale idee achter hun tools: Connecting Eco Systems. Het bedrijf weet met zijn oplossing het ganse ecosysteem rondom een evenement te betrekken, om zo voor alle betrokken partijen meerwaarde en verdienmodellen te creëren. De software van Tibbaalaat het toe om heel makkelijk je eigen ticketbox en tickets te ontwerpen, maar zorgt er ook voor dat de bezoekers van events een meerwaarde hebben aan hun ticket. Zo worden er digitale vouchers aan het ticket verbonden waarmee organisatoren hun partners en sponsoren écht kunnen betrekken.

Heb je bijvoorbeeld een eetzaak die je evenement sponsort? Dan kan die een voucher claimen op x-aantal tickets, waarmee de ticketkoper een korting krijgt in de eetzaak. Win voor de organisator, win voor de ticketkoper en win voor de sponsor! Dat systeem is toepasbaar op nagenoeg elk soort sponsor. Van een vliegmaatschappij naar kledingzaak tot taxi’s en bakkers of slagerijen. Op die manier kan de organisator de sponsor afstemmen op het type evenement (van een clubnacht tot familienamiddag) én bereiken de sponsors een ideaal doelpubliek. Slim gezien!

Maar dit is nog lang niet alles. Zo beschikt Tibbaa over een importfunctie van Facebooknaar het eigen platform. Verder hebben ze ook alle kennis in huis voor RFID / NFC toegangscontrole (voor guestlists, accreditaties en tickets). Maar dit gaat nog verder,Tibbaa houdt zich bezig met de (online) verkoop van merchandising, faciliteren van WiFi voor bezoekers, logistieke issues (parking, weersomstandigheden, verkeersinfo, hotels boeken, VIP deck management, …) en beheer van (sociale) mediacampagnes. Last but not least, ze houden zich eveneens bezig met het monitoren en beheren van alle datastromen van eerdergenoemde elementen.

Als klap op de vuurpijl staat Tibbaa ook nog eens aan de vooravond van de lancering van de Tibbaa Reloaded Sim-kaart. Deze biedt uiteraard een uitstekende landelijke dekking, maar fungeert eveneens als loyalty-card waarmee frequente eventbezoekers enorme voordelen kunnen halen uit hun tickets en online aankopen. Benieuwd!

tibbaa2

Met hun meer flexibele aanpak én Belgische marktverantwoordelijke Vincent Buss – beter gekend als DJ Prinz – krijgt Tibbaa vlot voet aan de grond in het nachtleven, waar de concurrentie zich meer richt op cultuurhuizen, concert en theatergebeuren. Zo roltTicketmatic momenteel hun versie 3.0 uit bij klanten als Ancienne Belgique, Botanique, De Bijloke, Vooruit, de Nederlandse Carré, NTGent en Clubcircuit-leden als Nijdrop en Cactus.

In die versie, waar twee jaar aan gewerkt werd, kreeg de look & feel van de verkoopsmodule een facelift waarmee je designer nog verder aan de slag kan, met onder meertalige keuze van een simpel ticket tot complexe stoelselectie en abonnementsformules. Daarnaast werkte het met de KU Leuven samen om de vele gegevens en data netjes in knappe grafieken en kaarten te gieten, waardoor de back office dus een pak meer kennis oplevert. XL-producties als het Sportpaleis, de Lotto Arenaen Vorst Nationaal hebben dan weer hun eigen ticketingdienst in de vorm van Tele Ticket Service.

Case Tibbaa: Hippische Sector

Dat de ticketing-wereld een enorme evolutie heeft gekend en nog altijd kent, wordt geïllustreerd met de volgende case van Tibbaa. De Haagse onderneming was leverancier voor het Nederlands Kampioenschap Dressuur (paardrijden). Daar introduceerden ze een nieuw toegangssysteem: accreditaties van bezoekers, medewerkers en ruiters werden gekoppeld aan polsbandjes voorzien van een RFID-chip met foto-herkenning om de veiligheid achter de schermen te verzekeren. Deze toepassing is meteen ook te vertalen naar internationale muziekevents.

Tweedehands

Daarnaast hebben de leveranciers van ticketing-oplossingen wel een nieuwe concurrent bij: de online tweedehandsverkoop van tickets. Nieuw, omdat het nu vooral online plaatsvindt.

ticketswap

Daarnaast is het wat omstreden wanneer tickets tegen woekerprijzen worden doorverkocht, maar er zijn wel steeds meer initiatieven die het op een zuivere manier uitspelen. Neem een voorbeeld aan het Nederlandse TicketSwap, een online aanbieder van tweedehands e-tickets, of het Amerikaanse The Ticket Experience. Dit laatste bedrijf specialiseert zich bijvoorbeeld in tweedehands tickets voor sportevenementen, amper 10 jaar oud maar ondertussen is het bedrijf ongeveer $34 miljoen waard. Het afgelopen jaar verkochten ze zo’n 300.000 tweedehandse tickets.

We zijn benieuwd wat we de komende jaren mogen verwachten van de ticketing-industrie en met name Tibbaa. Zal er steeds meer data ingewonnen worden over festivalbezoekers? We twijfelden of een vraagteken in de vorig zin zelfs nodig was. Wat op zich al genoeg zegt. Laten we hopen dat het zowel de events helpt, maar vooral de bezoeker(s) zelf.