Interview EB Live magazine: ticketer Tibbaa doet het net even anders

De nieuwe ticketer Tibbaa lanceerde onlangs het ECO-platform. Dit platform brengt organisatoren, consumenten en sponsors samen waardoor er een win-winsituatie voor iedere partij ontstaat. Tibbaa CEO Peter Roos: “Wij willen niet dat je meer tickets verkoopt, maar dat je uitverkoopt.”

In relatief korte tijd heeft Tibbaa zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler binnen de Nederlandse ticketindustrie. Het bedrijf doet zijn zaken net even iets anders dan de concurrentie en dat valt op. In 2015 was Tibbaa een van de vier officiële ticketingpartners van ADE. Daarnaast is de ticketer actief in de hippische sector, dance, sport, leisure, entertainment, food en business. Een ander opvallend wapenfeit is dat UDC het Tibbaa-platform gebruikt. Bastiaan Smeenk, online marketingmanager UDC, en CEO Peter Roos over de aantrekkingskracht en de werkwijze van Tibbaa.

Waarom heeft UDC voor Tibbaa gekozen?
Bastiaan Smeenk: “De afgelopen jaren hebben wij met diverse ticketingpartijen gewerkt, maar geen van deze partijen was in staat om volledig aan onze wensen te voldoen. Na het gesprek met Tibbaa waren wij direct om. Zij waren in staat om al onze eisen en wensen te verwezenlijken. Daarnaast is het systeem ongekend snel, betrouwbaar, schaalbaar, flexibel, gebruiksvriendelijk en zeer vooruitstrevend als het gaat om het verzamelen, het inzichtelijk maken van data en het genereren van rapportages. Er is geen ticketingpartij die dat zo voor elkaar heeft als Tibbaa.”

Wat maakt Tibbaa anders dan andere partijen?
Peter Roos: “Wij zijn een e-commerce dienstverlener met een frisse, innoverende kijk op de markt. Onze slogan is Creating Synergy by Thinking Differently. Dat betekent dat wij de evenementenorganisaties ondersteunen met het ECO-platform waardoor er een beter verdienmodel ontstaat, de bezoekers ‘more value for money’ krijgen en een inzichtelijk meetbaar resultaat ontstaat voor alle stakeholders. Kortom, een win-winsituatie. Wij werken 24×7 met evenementenorganisatoren. Waarom? Heel simpel. Het succes van de organisatie is immers ons succes. Wij gaan voor een samenwerking die compleet anders is dan de huidige partijen waar je een product of dienst kunt afnemen. Al jaren hebben evenementenorganisatoren de meest fantastische ideeën, maar konden ze nergens terecht. Bij ons wel.”

Bastiaan Smeenk: “Het is inderdaad bijzonder dat je bij Tibbaa terechtkunt voor meer dan enkel ticketing. Je kunt er bijvoorbeeld ook automatiseringsvraagstukken neerleggen. Tibbaa is daarnaast een full service IT-dienstverlener die volledige oplossingen aanbiedt. Of samen een oplossing zoekt in combinatie met bestaande systemen. Want ook dat is mogelijk.”

Peter Roos: “Tibbaa is een uitgekiend kleurenpallet van mensen met specifieke en deskundige kennis van de markt en van automatisering. Daardoor kunnen we gebruikmaken van technologieën die bijvoorbeeld ook bij defensie worden ingezet en dus veilig en betrouwbaar zijn. Ook high volume transacties zijn ons niet onbekend, dankzij de ervaring en kennis uit projecten met online studeersystemen, betaalsystemen en brandstofpassen. Deze organisatorische inrichting zorgt ervoor dat er geen nee verkocht wordt. Want nee verkopen houdt in dat evenementenorganisator precies weet wat hij aan je heeft. Niets. Begrijp me goed, we kunnen geen wonderen verrichten maar soms zijn we wel tovenaars. Wij willen niet dat je meer tickets verkoopt, maar dat je uitverkoopt.”

Kun je iets meer vertellen over het ECO-platform?
Peter de Roos: “Stel, iemand koopt een ticket en ontvangt daarbij een coupon/voucher waarmee korting wordt verkregen bij een bekende drogisterij. Wordt de coupon/voucher gebruikt, dan ontvangt de organisator een kickback over de besteding van de consument. Een mooie beloning voor de bezoeker van het event, extra traffic voor de drogisterij en extra inkomsten voor de organisator. Maar er is veel meer mogelijk. Zo kunnen bezoekers vooraf merchandising, oordoppen, munten of parkeertickets kopen, kan men een diner, hotel of taxi reserveren of korting ontvangen wanneer de aankoop van de ticket via social media wordt gedeeld.”

Bastiaan Smeenk: “Hiermee is alles wat rond een evenement verkrijgbaar is (en waar een kaart voor nodig is) via de ticketshop en/of het ECO-systeem van Tibbaa verkrijgbaar.”

Peter de Roos: “We blijven constant ontwikkelen waardoor de zorgen van een organisator uit handen worden genomen. Een voorbeeld hiervan is de evenement-app. Zodra er binnen ons systeem een evenement wordt aangemaakt, is er automatisch een app beschikbaar voor zowel iOS en Android. Deze app bevat informatie over bijvoorbeeld het programma, de line-up en de sprekers.”

Wat zijn de diensten die in het ECO-platform voor de evenementenorganisaties beschikbaar worden gesteld?
Peter Roos: “Samen met partners kunnen we coupons en vouchers toevoegen die in onze webwinkel of daarbuiten zijn te gebruiken. Binnenkort lanceren we de Tibbaa table-service. Dit is een online food order-systeem waarbij de bezoeker via coupons/vouchers additioneel voordeel krijgt op het bestellen van eten dat bezorgd wordt, alsook het reserveren in een restaurant. Tibbaa is ook een telecomprovider. Ons mobiele platform wordt uitgerold in meer dan 32 landen. Hierdoor kunnen wij een loyaliteitsprogramma verbinden aan ECO, waardoor bellen, sms’en en dataverbruik gratis wordt op basis van het koopgedrag. Deze mogelijkheden stellen de organisator in staat om een community op te bouwen, waardoor een directer en effectiever bereik wordt gecreëerd. Onze insteek is dat Tibbaa geen brand is, maar een platform. Als white label bieden we een dienst aan, zodat organisatoren kunnen doen waar ze goed in zijn: het perfecte evenement organiseren. Wij zijn hierin de dienstverlener die de beste, flexibelste, betrouwbaarste en schaalbaarste oplossing biedt.”

Wat voor prijskaartje hangt er aan het ECO platform?
Peter Roos: “Wij rekenen niets voor het aanmelden en het opzetten van een evenement in het Tibbaa ECO-platform. Op basis van transacties wordt een fee berekend, waarbij de hoogte afhankelijk is van het aantal gegenereerde transacties. Een transactie is bijvoorbeeld de verkoop van een ticket, het gebruik van een coupon/voucher, de aanschaf van een artikel in de webshop, het bestellen van eten, de reservering, etc. Uiteindelijk zullen wij op termijn de ticket fee laten vervallen. Stel je eens voor, de eerste ticketingdienstverlener waarbij je geen enkele ticket fee meer betaalt! De vraag is niet meer of het gebeurt, maar wanneer het gebeurt.”

Moeten organisatoren alle diensten binnen het ECO-platform gebruiken?
Peter Roos: “Nee, het is geen verplichte winkel, men bepaalt zelf het tempo en is tot niets verplicht. De voordelen lijken mij echter duidelijk. Hiervan gebruikmaken is voor iedereen een win-winsituatie.”

Is Tibbaa actief buiten Nederland?
Peter Roos: “We werken in België, Duitsland en Spanje met energieke en zelfstandige ondernemers die het ECO-platform ondersteunen. In Dubai, Jakarta, Atlanta, Den Haag, Eindhoven en Antwerpen zijn kantoren. In totaal hebben wij wereldwijd een kleine 100 medewerkers.”

Wat betekent het woord Tibbaa eigenlijk?
Peter Roos: “Draai het woord Tibbaa maar eens om. de letters aa en bb staan voor het vermenigvuldigen van je afzet binnen ons ECO-platform. De letters IT spreken voor zich: Information Technology.”